Параграф22 Weekly

§22 Новини

Проверяват поголовно автобуси и таксита по празниците

Всички служители на ИА "Автомобилна инспекция" в Пловдив излизат на улиците и започват масови проверки на автобуси и таксита по време на Великденските празници.


Акцията ще се проведе между 17-21 април по разпореждане на транспортния министър Данаил Папазов, който наредил да се засили контрола на пътническите превози.


Инспекторите от ДАИ ще фокусират работата си на местата, където се очаква най-голям брой пътници - автогари, жп гари и др. Ще се следи за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, наличие на правостоящи пътници, издаване на багажни разписки и др.


Целта на проверките е чрез постоянно присъствие и контрол от инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на Великденските празници.


Екипи на агенцията ще вземат участие и в планирана акция на Европейската организация на пътните инспектори (ECR), която се провежда в периода 14 - 20 април на територията на цялата страна. Акцент на проверката са товарни превози, а темата е "Каботажни товари".


Паралелно с тези проверки продължава и контролът върху извършването на нерегламентирани превози на пътници, като за първото тримесечие на тази година инспекторите са проверили близо 24 000 леки автомобили и микробуси и са съставени 961 акта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във