Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверяват сигнали за голям брой желаещи да гласуват по настоящ адрес в Болярово

В община Болярово има най-много регистрирани заявления за гласуване по настоящ адрес, за което са подадени и сигнали в Районната избирателна комисия в Ямбол, съобщи говорителят на комисията Марияна Гърдева. Тя допълни, че сигналите са отправени към областния управители и полицията, ще бъде направена проверка, а резултатите ще бъдат огласени. В Районната избирателна комисия са притеснени, че изборната нощ ще се проточи, ако се наложи контролно броене на разписките от машините в 30% от секциите, каквото е решението на ЦИК, каза Марияна Гърдева.

Тя припомни, че на предишните избори 14 секции са броили контролно и те са се забавили с близо два часа повече от останалите, сега ако са 30% това означава, че комисиите ще са 48, което означава, че ще се удължи и обработката на резулататите.

Мария Гърдева допълни, че в 31-ви многомандатен избирателен район – Ямбол са сформирани общо 243 секционни избирателни комисии, от тях 8 са подвижни, в които ще гласуват избиратели с трайни увреждания. Три са секциите за избиратели под карантина. 4 са комисиите в лечебни заведения.

В община Ямбол има 107 сформирани СИК.  55 са в община Тунджа, по 30 в общините Стралджа и Елхово, а в Болярово има 21 СИК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във