Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверяват сливенски учител, шамаросал петокласник в час по математика

Учител в Сливенско училище шамаросал и издърпал ухото на петокласник в час. Случаят е отпреди няколко дни, а жалба подала майката на момчето Станимира Господинова. Жената твърди, че Давид е силно стресиран след случката, отказва да посещава дори онлайн часовете по математика, чувства се унижен и поискал да бъде преместен в друго училище. „Момчето ми разказа, че щракал с химикала си, когато господинът без никаква забележка, се приближил до него, ударил му силен шамар, дръпнал му главата назад, след което го хванал за двете уши и го вдигнал от стола. Всичко се случило за секунди, а веднага след това учителят казал на сина ми, че ако продължава така, няма да премине в по-горен клас“, разказва майката пред Радио Стара Загора.

След жалбата на майката, директорът на Второ ОУ „Христо Ботев“ Денко Делчев е поискал писмени обяснения от преподавателя. Самият Делчев признава, че колегата му е професионалист, досега не е имал подобни прояви, но случаят от 14 януари е факт.

По случая, инспектори от Регионалното управление на образованието ще направят своите констатации като проверката им трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът на РУО-Сливен Кристина Станкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във