Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверка на КПКОНПИ в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“

Чрез сондажи за ползване на подпочвени води за поливни нужди хотели в Благоевградска област са черпели минерална вода. Това заяви директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Владимир Димитров, но не потвърди дали това е причината за проверката на Антикорупционната комисия, чиито служители влязоха тази сутрин в сградата на дирекцията в Благоевград. По неофициална информация проверката на КПКОНПИ е именно заради нерегламентирано използване на минерални води.

Разрешителните за това се издават от Басейновата дирекция, която извършва и контрола по водовземането. Проверяват се документи от 2018 година насам.

Директорът, който от два месеца оглавява Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, отказа да коментира темата, докато тече проверката, но отбеляза: "Знам, разбира се, дейността на Басейновата дирекция щом са дошли тука, но е действащо разследване, така че нищо не мога да ви кажа. Дали хотели са ползвали минерална вода - темата е много всеобхватна и ще я коментираме допълнително, когато приключат проверките, които съм назначил със съдействието на Министерството. Искам само да ви кажа, че в изминалите два месеца съм освободил трима служители, които са се занимавали с разрешителните в сферата на минералните води".

Една от последните проверки на МОСВ за нерегламентирано черпене на минерална вода е извършена в град Добринище, където хотелски комплекси са направили сондирането за подземни води на дълбочина, много по-голяма от разрешената.

Facebook logo
Бъдете с нас и във