Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверка на всички обществени поръчки в Министерството на туризма

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 - 12 май 2021 година. Подложени на мониторинг са и всички концесионни договори и ако се открият нарушения, те ще бъдат обсъдени, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси. Предоговарянето на концесионните договори, които са с решение на Министерския съвет и това трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова.

По отношение на броя на туристите тя прогнозира: „Аз очаквам не повече от 100 процента ръст спрямо 2020 година и не повече от 50 процента спад спрямо 2019 година“.

Министерството на туризма обсъжда и подготвя нови мерки, свързани с пандемията, които ще надградят вече съществуващите, каза още Стела Балтова. Тя посочи, че мисията на Министерството на туризма в този служебен кабинет е да възстанови  жизнеспособността на туристическия сектор в България в условията на извънредна епидемична обстановка и да изведе туризма като приоритет на служебното правителство.

На среща с туристическия бизнес Министерството на туризма обсъжда и неотложните мерки и действия за устойчивото и спокойно протичане на летния сезон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във