Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверката срещу Моника Станишева поискана от самата нея

Има проверка срещу Моника Станишева, като тя е поискала да бъдат проверени всички твърдения в доклада, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.


"На първо място има проверка, която е започнала, а към тази проверка е присъединена и една нейна молба, с която тя (Моника Станишева) постави искане да бъдат проверени всички тези твърдения. Но основната причина е проверка, която е започнала мисля, по сигнал на парламентарна комисия", допълни Цацаров.


Във връзка с проверката за Веселин Пенгезов, който е кандидат за председател на Апелативен съд град София, Сотир Цацаров каза: "Когато проверката приключи и прокуратурата има какво да каже, а тя определено ще има какво да каже, тя ще го каже по същият начин с прессъобщение".


По отношение на бившия заместник-градски прокурор на София Роман Василев Цацаров заяви, че има проверка с едното лице, която е на фаза разпити. "Проверката с второ лице е на фаза почти финализиране на данъчните проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същият начин е проверката по отношение и на третото лице. В дейността си сме зависими от други органи това са: Националната агенция за приходите, с която действията са повече от добри и Българска народна банка", каза още Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във