Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверката срещу шефа на НАП тече, но няма още резултати

Премиерът Стефан Янев определи като нормално политическо говорене плановете на коалицията ГЕРБ - СДС да внесе жалба в ЦИК за това, че служебният калбинет участва в предизборната кампания. Според Янев подобни обвинения и жалби са нещо нормално в предизборна кампания. Той даде изявление преди среща с кметове в Поповица.

Премиерът коментира, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва след като се види резултатът от тяхната работа. Служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като то е безпартийно, добави министър-председателят. "Нека да престанем да обсъждаме назначенията с епитети, дали са скандални или не, да гледаме и да следим тяхната дейност. В близките дни ще има има интересни развития, и днеска има - една реализация на контрабанда, която е свързана с наркотици. Разбира се нееднократно съм го казвал - при доказани нарушения - ни ще се разделим с тези хора".

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във