Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверките в охранителните фирми ще покажат страшни проблеми

Нека да видим резултата, преди да коментираме дали сме доволни от мерките на Прокуратурата и МВР.  Въпросът е да не е само кампанийно. Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ журналистът Стефан Ташев. Той припомни извършеното от охранители убийство във варненски мол преди година, когато не са били направени проверки на охранителните фирми.

"Аз съм сигурен, че проверките в охранителните фирми ще покажат страшни проблеми. Там се назначават хора от кол и въже, т. нар. „мутри“, които не са си отивали въобще от 90-те години насам и които си позволяват пак лукса да бият хора и да правят каквото си искат заради един клаксон. Това е една армия от хора – над 150 000 души, по неофициална информация – която надвишава многократно армията и МВР взети заедно, която почти не се контролира от никого.

Ако е вярно, че задържаните за побоя в София са били регистрирани за грабежи остава въпросът кой им е дал разрешително за притежание на огнестрелно оръжие", коментира Ташев и обобщи, че разликата между охранителите сега и „мутрите“ от миналото е в това, че са сменили анцузите с униформи и бухалките – с палки.

"Агресията е придружена от чувство за безнаказаност, заяви той и изтъкна, че за инцидента се знае само заради видеозаписа. Никой не се обади на 112 да каже: „На Околовръстното някакви пребиват хора за нищо“! Никой! Минали са, сигурно, десетки коли, нали? Това показва пълно недоверие към институциите, страх на хората и сигурност, че тези мутри ще се отърват безнаказано", обобщи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във