Параграф22 Daily

§22 Новини

Провинциални банкери крадат от сметки на вложители

Трима служители на банка във Враца успели да откраднат от чужди сметки над 200 000 лева за кратко време. Касиерка, кредитен инспектор и шеф на клон са заподозрени за отклоняване на суми от влогове в трезора. Крадливите служители били спипани още през април, но до момента подробности за случая не били огласявани.


Кражбите започнали да се разплитат след жалби до полицията от клиенти, които установили, че от сметките им липсват значителни суми. Например ако клиент внасял 10 000 лв. в трезора, на него му се издавала бележка за цялата сума, а по сметката му се внасяли 7000 лв.


Бърза ревизия установила, че служителите от клона взимали пари от сметки на вложители и ги давали на заложни къщи да работят с тях срещу лихва. В края на месеца прибирали печалбата и връщали част от откраднатото. Увлечени обаче в лихварската си дейност не усетили, че са ощипали десетки клиенти и се налагало, когато дойде вложител види недостиг на пари по своята сметка, да му се извиняват и спешно да крадат от друга сметка, за да изравнят критичните салда.


Разочаровани, че са заловени, тримата бандити веднага се разболели и излезли в дълги болнични. След като оздравеят и бъдат уволнени, ще бъдат дадени на съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във