Параграф22 Daily

§22 Новини

Психар наръга полицай, заловиха го след обсада

Полицай е пострадал тежко при изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера към 19.50 часа екип от двама полицаи бил повикан, за да окаже помощ за извеждането и настаняването в медицинско заведение на 44-годишен жител на село Юпер, Разградско.


Причината: през последните дни на няколко пъти той се разхождал из селото въоръжен с нож. Пристигайки в дома на 44-годишния психично болен мъж, младши районният инспектор, отговарящ за района, бил внезапно нападнат и ранен с нож. Колегата му успял да го изведе от къщата. Полицаят е откаран в болница, опериран е през нощта, но състоянието му остава тежко.


След инцидента нападателят се заключил в дома си. Към селото били насочени допълнителни поцейски сили и към 02.15 часа, след продължителни заградителни действия, групата служители от ОДМВР-Разград проникнали в сградата и задържали 44-годишния.


По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128 от НК. Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Кубрат. Създадена е и организация за даряване на кръв от колеги на ранения полицай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във