Параграф22 Daily

§22 Новини

Публикуваха оригиналната секретна заповед за украинската подготовка на атака срещу Донбас през март

S 250 53c8b2ee 0f53 49a3 bfd1 860a2efb5b56
S 250 87a1cc1e 7ec6 463d 9cc4 7ce395d6c1cf

Руското министерство на отбраната публикува оригиналната секретна заповед на командващия Националната гвардия на Украйна от 22 януари 2022 г. за настъплението срещу Донбас през март тази година. Това съобщи пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщава ТАСС.

„Руското министерство на отбраната публикува оригиналната секретна заповед на командващия Националната гвардия на Украйна генерал-полковник Николай Балан от 22 януари 2022 г.  Заповед „За организиране на обучението на батальонната тактическа група на 4-та оперативна бригада за изпълнение на бойни (специални) задачи в операцията на съвместните сили в състава на бригадата Въоръжени сили на Украйна". Документът е адресиран до началниците на Северен Киев, Южна Одеса и Западни териториални управления на Националната гвардия на Украйна", каза Конашенков.

Генералът подчерта, че „документът съдържа оригиналните подписи на длъжностните лица, отговорни за изпълнението на задачите на командването на Националната гвардия на Украйна“.

Според него „в заповедта, внесена в командването на Националната гвардия на Украйна, е описан планът за подготовка на една от ударните групи за настъпателни действия в зоната на т. нар. „операция на съвместните сили“ в Донбас“. „Документът утвърждава организационно-щабната структура на батальонната тактическа група на 4-та оперативна бригада на Националната гвардия, организацията на нейното всеобхватно подпомагане и пренасочване към 80-та отделна въздушно-щурмова бригада на Украйна. Искам да подчертая, че това звено от десантно-десантните войски на Украйна е обучавано от 2016 г. от американски и британски инструктори по тренировъчни програми „стандарт на НАТО“ в Лвов“, подчерта официалният представител на Министерството на отбраната.

Задачи:

„В съответствие със заповедта заместник-командирът на Националната гвардия е натоварен със задачата да организира бойното координиране на батальонно-тактическата група на Националната гвардия като част от 80-та отделна въздушно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна от февруари 7 до 28 2022 г. "Обръщам вниманието ви - цели пет параграфа от 4 точки са посветени на въпросите за внимателен подбор на персонала, преглед на всички от психолози и осигуряване на тяхната висока мотивация. За това на националните гвардейци е наредено да осигурят "визуална кампания, информационни и пропагандни материали, знамена и печатна продукция“, каза Конашенков.

Според него на заместник-командира на Националната гвардия по личния състав е наредено да организира "ефективна система за морално-психологическо подпомагане на батальонно-тактическата група на 4-та оперативна бригада, вътрешна комуникация на командирите с подчинените, информиране", като същевременно гарантира „разяснение на личния състав на решенията на ръководството и важността на изпълнението на предстоящите задачи.

„Обръщам специално внимание на факта, че параграф 12 от заповедта забранява изпращането на национални гвардейци, които са показали „незадоволителни“ резултати от психологическо тестване по критерий „рискова готовност“ в района на бойното съгласуване и до мястото "за изпълнение на „бойни специални задачи“, цитира текста генералът.

Той подчерта, че според заповедта „всички мерки за бойно координиране на националистите са разпоредени да бъдат завършени до 28 февруари, за да се гарантира допълнително изпълнението на бойните задачи в рамките на украинската „Операция на съвместните сили““ в Донбас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във