Параграф22 Daily

§22 Новини

Пълният с туристи хотел „Виго” осъмна блокиран от стари коли и бус

Четиризвездният хотел „Виго” в Несебър, в който, по данни на Флагман, се намират около 110 чужди туристи, е осъмнал с блокиран главен вход. Запушени са и страничните врати на огромния хотелски комплекс – но със стари леки автомобили.

Най-потресаващото е, че на паркирания стар бял бус е изписано с черен спрей „Стая №1”. Страничните подстъпи към фоайето са блокирани от леки автомобили  бургаска регистрация. Гледката е повече от неприятна, тъй като гостите на хотела се налага да се промушват между автомобилите, за излязат на плажа.

Встрани от сградата се виждат охранители. "Виго” се намира в най-красивата част на Новия град, с панорамна гледка към морето и провлака.

Още с построяването му, преди десетина години, „Виго” се считаше за една от емблемите на курортния град. Преди 3 години обаче изненадващо огромният имот с общо 10 хил. кв.м. РЗП бе обявен за публична продан, заради дългове към ОББ. Хотелът работи и сега целогодишно и разполага с модерен СПА център и басейн. Има 116 луксозни стаи. На калкан с него има и жилищен комплекс със същото име. Там част от апартаментите са разпродадени на руски граждани, но поради лошо мениджиране на общия имот, все още има неразпродадени жилища, а споровете между управителното тяло и собствениците не стихват.

Собственик на четиризвездното бижу – хотела, е несебърската група „ВигоГруп” ООД. Поне по документи. дяловете в капитала й са разпределени между Огнян Найденов и Илко Десподов.

Гледката пред „Виго” напомня за блокадата на десет дка парцел в близост до хотел „Кубан” в Слънчев бряг през юли 2013 година. Тогава напрежението в Слънчев бряг ескалира до степен, в която можеше да се стигне до оставка на вътрешния министър. Бившите съдружници от разпаднала се групировка „СИК” си обявиха война заради неподелен между тях парцел от 10 дка, върху който са отдавали заедно магазини, ресторанти и др. заведения.

Тогава здрави момчета с черни маски трошаха с бухалки общото имущество, къртеха метални заграждения, паркираха стар и очукан ЗИЛ, пълен с камъни.

Войната между двата лагера – на вдовицата на Бай Миле – Евгения Панагонова и съдружника й Памен Петков от Поморие, стихна едва миналата година, когато се разбра, че са намерили мирен вариант за подялбата на общия парцел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във