Параграф22 Daily

§22 Новини

Пуснаха Цветан Василев от ареста с мярка "подписка"

Съдът в Белград реши Цветан Василев да бъде пуснат от ареста срещу подписка, съобщи "24 часа". Това е най-леката мярка за неотклонение. Така той ще изчака на свобода екстрадицията си в България.


Късно снощи, около 21.00 ч. местно време, банкерът Цветан Василев е бил разпитван в Сръбския висш съд. Днес бе гледана мярката му за неотклонение. Цветан Василев се предаде сам вчера в криминалното управление на Нови Белград, придружен от сръбски адвокат. Първите думи на банкера са били: "Взех най-лесното решение".


Прокуратурата най-после получи уведомление от сръбските власти за задържането на Цветан Василев, който се предаде вчера в полицията, а днес бе пуснат с мярка "подписка".


В същото време прокуратурата на България публикува следното събщение:


"На 17.09.2014г. в 07.26ч. в отдел „Международен“ на ВКП бе получен факс от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“- МВР, с който прокуратурата е уведомена за следното: Обявеният за международно издирване с цел арест и екстрадиция български гражданин Цветан Радоев Василев е бил задържан на 16.09.2014г. в 09.00ч. /местно време/ от сръбските съдебни власти. В 12.00ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00ч."

Facebook logo
Бъдете с нас и във