Параграф22 Daily

§22 Новини

Пуснаха Пламен Бобоков по бизнес дела в Германия

Cпeциaлизиpaният cъд позволи на бизнecмeнa Πлaмeн Бoбoĸoв дa нaпycнe cтpaнaтa пpeз aпpил зa cлyжeбни пътyвaния дo Гepмaния и Швeйцapия ĸaтo пpeдcтaвитeл нa “Πpиcтa oйл”. Moтивитe нa cъcтaвa ca, чe въпpeĸи пoвдигнaтитe мy тeжĸи oбвинeния, нямa oпacнocт дa ce yĸpиe. Самият Бобоков обяви, че няма намерение да се крие от правосъдието.

На 23 февруари спецсъдът отказа да свали забраната му да пътува в чужбина. Бобоков, който е с няколко обвинения, поиска ограничителната му мярка да падне, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави. Съдът обаче прецени че това би довело до риск да се укрие.

На това мнение бе и държавното обвинение, което определи мярката като необходима. Съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март.

В момента в спецсъда има две дела срещу Бобоков. Едното от тях е за участие в престъпна група заедно с брат му Атанас Бобоков и бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков заради депонирането на опасни отпадъци. Второто разследване е за търговия с влияние и по него са повдигнати обвинения и на президентския секретар Пламен Узунов. 

Пламен Бобоков е подсъдим и по дело за незаконно държане на артефакти, което се гледа в Окръжния съд в Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във