Параграф22 Daily

§22 Новини

Пуснаха под гаранция фермера, прегазил крадлив циганин

Парична гаранция в размер на 10 000 лв. ще плати фермерът Димитракис Пирилис, за да излезе от ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд при обжалване на мярката за неотклонение на кипъреца, който прегази с джипа си един от тримата цигани, спипани от него при поредния опит за кражба на добитък в имота му.

Изложените от защитата аргументи подкрепят категорично акта на въззивната инстанция. Бившият полицай в острова на Афродита живее от 17 години в страната ни, ползва се с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като им помага и осигурява работа. Преценката, че няма опасност Пирилис да се укрие беше допълнена и с аргумента за невъзможност да движи бизнеса си, а оттам и да изплати заплатите на многото си работници. 

Прокуратурата пък се съгласи с тезата на защитата, че разпитаните като свидетели цигани лъжат на поразия, а показанията им се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те. Обвиненият Пирилис заяви на свой ред, че съжалява много за случилото се, като се разплака и заяви готовност да заложи имуществото си в полза на държавата. "Обичам циганите, дори жена ми с която живея е такава, а починалият е нейн роднина", поясни изтормозеният от циганската напаст фермер. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във