Параграф22 Daily

§22 Новини

Пуснаха срещу „подписка” трафикантите на хероин за 13 млн. лева

Пловдивският апелативен съд освободи срещу най-леката мярка - „подписка", бащата и сина, обвинени, че са съхранявали 112 кг хероин, съобщава БНР. Основанието е липса на достатъчно доказателства. При операция на ДАНС, проведена на 12 ноември, бе разбит контрабанден канал за наркотици. Тогава главсекът на МВР Светлозар Лазаров обясни, че дрогата е пренасяна през зелената граница по нова схема. Тя била укрита в бункер в земеделска земя. Експерти оцениха дрогата на 13 млн. лева.

Пред съда двамата обвиняеми категорично отрекоха да имат нещо общо с открития хероин. Преди седмица Хасковският окръжен съд ги остави за постоянно в ареста. 60-годишният Сребрю Сребрев и 32-годишният му син Михаил са арендатори на нивата. При извършения обиск в дома им в Свиленград са открити огнестрелно оръжие, боеприпаси, мобилни телефони и СИМ карти. Бащата е излежавал присъда за убийство и е освободен от затвора през 2011-а година, синът му също е с криминални прояви.

Апелативните магистрати прецениха, че двамата трябва да бъдат освободени срещу най-леката процесуална мярка. Основният им аргумент е, че реализираната от правоохранителните органи акция е професионално неиздържана и са нужни значителни по обем допълнителни усилия от страна на разследващите, за да бъде установена съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение, преки доказателства няма, а косвените са твърде недостатъчни.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във