Параграф22 Daily

§22 Новини

Пътен полицай върна портмоне с 1000 лв., документи и банкови карти

28-годишен младши автоконтрольор намери и върна портмоне с 1000 лева, пълни с доста повече пари банкови карти и всичките лични документи на млада жена. За тази постъпка 20-годишната Ива Иванова изпрати благодарствено писмо до директора на Областната полиция ст. комисар Димитър Машов.

За в. „Борба“ безработната в момента Ива сподели: „Чувството бе невероятно! Аз не вярвах, че някой може да ми намери портмонето и да ми се обади вечерта, а в него да е всичко – пари, карти и документи. Бях изумена от бързата реакция и още по-развълнувана, когато разбрах, че човекът е полицай. Дано да има повече такива служители в МВР”. Въпросните 1000 лева били последната заплата от морето, където момичето работило това лято като сервитьорка. Тя е завършила гимназията по туризъм в старата столица, родом е от Овча могила и живее на квартира в областния град, където сега си търси работа.

Около 18 часа след тежкия работен ден на пътя Георги Василев минава през същия парк и отива да пазарува. 28-годишният пътен полицай живее в този район. На земята вижда портмоне, а в него вече споменатата сума пари. Няма визитка или някаква информация за контакт с Ива Иванова, а по лична карта момичето живее в Овча могила. Вместо да се прибере у дома, Василев тръгва към полицията и уведомява началниците си. Започва издирване в базата на МВР за координати на Ива. Накрая я откриват.

„Тя дойде в полицията и описа точно какво има в портмонето, тази процедура е нужна, за да няма измама. Иначе аз смятам, че съм си свършил дълга, нали ние трябва да даваме пример на останалите граждани…“, каза скромно младият катаджия. Той работи в КАТ от 8 г. и тази пролет присъства в репортаж на в. „Борба“ за презентацията на новата лазерна камера, която лови джигити по пътищата ни. На въпроса защо не е прибрал сериозната сума пари и не е захвърлил портмонето, той дори не отговори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във