Параграф22 Weekly

§22 Новини

Путин одобри проекто-договора за присъединяване на Крим

С ъглашението трябва да бъде подписано от лидерите на Русия и Крим, одобрен от руския Конституционен съд и след това ратифициран от парламента

Руският президент Владимир Путин одобри проект на договор за анексирането на Крим, съобщи AP. Документът е подписан от Путин и публикуван на официалния сайт на правителството тази сутрин.


Въпреки това Русия има място за отстъпление, отбелязва агенцията. Договорът за анексирането на Крим трябва да бъде подписан от лидерите на Русия и Крим, одобрен от Конституционния съд и след това ратифициран от парламента.


На референдума в неделя населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете включването на украинския полуостров в състава на Русия. Западът и Украйна обявиха референдума за незаконен.


Предстои днес Путин да направи обръщение към двете камари на парламента в 15 часа московско време в реч, която ще бъде излъчена по телевизията в страната.


Късно снощи руският президент подписа указ, с който Русия признава Крим за суверенна държава. Междувременно санкции срещу Русия наложиха Япония, САЩ и Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във