Параграф22 Daily

§22 Новини

Пътна полиция и ДАИ с акция срещу нелегалните автопревозвачи

Провежда се акция срещу нелегалните превозвачи. Пътните полицаи и ДАИ правят масови проверки за нерегламентирани превози на пътници. Акцията започна в понеделник и за първите 3 дни са проверени 56 буса.  Проверките са на четири гранични пункта в страната. Проверени са 56 микробуси и автобуси. Установени са нарушители, които превозват без лиценз и разрешителни. Не издават и касова бележка на пътниците.

Глобата за това е до 2000 лв., а регистрационните табели се свалят за срок от 6 месеца. „На четирите КПП-та са извършени проверки на 56 буса. Имаме свалени 9 регистрационни табели, наложени принудителни административни мерки. Най-много са на Русе – 8 от тях, и един на „Кулата“. Проверките продължават и ги правим съвместно с МВР и НАП. В случаите, когато те не присъстват, е много трудно доказване, че това е нерегламентиран превоз и че някой от пътниците е платил за пътуването“, обясни Бойко Рановски, директор на "Автомобилна администрация".

По данни на Министерството на транспорта нерегламентираните превози са 30% от целия бранш. Именно затова са и ударните проверки.

Акцията срещу нерегламентираните превозвачи ще продължи поне още 2 седмици. Проверяват се бусове 8+1 места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във