Параграф22 Daily

§22 Новини

Пътна полиция с операция "Зима" от идния понеделник

Традиционната полицейска акция „Зима“ започва от понеделник в цялата страна и ще продължи до края на ноември. Кампанията протича на три етапа, насочени към техническата изправност на пътните превозни средства, толерантността на пътя и безопасното шофиране през зимния сезон.

Акцията се провежда в продължение на повече от 27 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР-Главна дирекция „Национална полиция“, отдел „Пътна полиция“  и Българския Червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

През ноември всяка година се отбелязва и Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП като за тази година е определена датата 21-ви ноември.

За последните три зимни сезона в региона са станали 239 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 22-ма души и са ранени 294 човека. Само за периода 15 ноември 2020-1 март 2021 на територията на Областна дирекция на МВР - Стара Загора са регистрирани 85 тежки ПТП с 6 загинали и 97 ранени, съобщи инсп. Желязко Желязков от сектор  "Пътна полиция".

От полицията напомнят на водачите на МПС да обърнат внимание на техническото състояние и оборудване на автомобилите си, което трябва да е съобразено с пътните условия през есенно-зимния сезон. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във