Параграф22 Daily

§22 Новини

"Пътна полиция" в акция за превишена скорост, няма ден, няма нощ

"Пътна полиция" предупреждава, че до края на седмицата в цялата страна предстои специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Главен инспектор Лъчезар Близнаков информира, че по време на операцията на много места в цялата страна ще се извършва контрол на скоростните режими чрез техническите устройства,като местата за контрол не са случайни, а са спрямо данните за възникнали пътнотранспортни произшествия (ПТП) вследствие на превишена или несъобразена скорост. 

По думите му, като част от специализираната полицейска операция, в петък ще се проведе така нареченият „24-часов маратон“, в който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията. 

По отношение на  проверките на скоростните режими, извършени по време на празничните дни, Близнаков каза, че са установени 37 000 нарушения, като даде пример за водач, който е засечен да кара с 225 км/ч по Софийското околовръстно шосе, около 18 часа в най-натоварения ден от великденските празници. Друг подобен случай е от АМ „Струма“, където водач е установен да шофира с 203 км/ч, каза Близнаков и допълни, че това са част от примерите, заради които няма да спрат да полагат усилия и засилено да контролират скоростните режими. 

Инспекторът обяви и част от резултатите от полицейските операции, извършени по време на великденските празници, като заяви, че са отчетени много нарушения. Проверени са над 46 000 превозни средства и над 4000 лица, като са установени и изготвени над 13 000 документа. В рамките на петте дни, за периода 13-17 април, са установени и 223 случая на водачи, които са употребили алкохол или наркотични вещества и са си позволили да управляват превозни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във