Параграф22 Daily

§22 Новини

Пътник без билет оцеля след 11-часов полет в колесника на самолет

Полицията в Нидерландия откри в отсека на колесника на самолет пътник без билет, който е пропътувал разстоянието от Южна Африка до Амстердам. Властите съобщават, че все още не е сигурна как беглецът е попаднал на борда на полет на KLM от Южна Африка до летище "Схипхол" .Те твърдят, че мъжът е в стабилно състояние в болница, след като е бил открит в предния колесник на самолета, който е летял от Йоханесбург до Амстердам през Найроби. Органите на реда обаче искат да разговарят с него, за да установят самоличността му и дали е възнамерявал да остане в Нидерландия или да отиде в друга държава.

"Разследваме няколко неща, като например националността му и точната му възраст", заяви пред Euronews Робърт ван Капел, говорител на Кралската военна полиция на Нидерландия."Той е на възраст от около 18 до 30 години и знаем, че е дошъл от Южна Африка и е имало спиране в Кения, но каква е националността му, е нещо, което се надяваме да разберем днес. "Провеждаме разследване за незаконно преминаване на границата или контрабанда на хора, така че очакваме да разберем дали се е качил сам в самолета или някой му е помогнал".

Полетът от Йоханесбург до Амстердам, дълъг 9000 км, отнема около 11 часа, но нередовните пътници при полетите до Нидерландия са рядкост. През 2021 г. кенийски тийнейджър оцеля при кратък полет от Лондон до летище Маастрихт в колесника на товарен самолет, а миналата година граничната полиция откри тялото на нигериец в ходовата част на самолет, пристигнал в Амстердам. "В повечето случаи, когато открием някого в самолета, обикновено той не оцелява при такова пътуване, но това е уникално“, подчертават властите в Нидерландия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във