Параграф22 Daily

§22 Новини

Пътуване до областните градове - само с декларация

Считано от 0.00 ч. тази вечер, т.е. от 21 март, със заповед на здравния министър се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на открити и закрити места. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса COVID-19.

МВР ще организира КПП на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверява целта на пътуването на гражданите, допълни Ананиев. Ще се пропускат лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност – по здравословни причини, завръщане по настоящ или постоянен адрес, по работа. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ, документ за самоличност.

Лица до 60 годишна възраст няма да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 8:30 до 10:30 ч. „Вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Тези мерки, които преди малко съобщих, ще ги прилагаме няколко дни. Ще видим как се изпълняват и ако резултатът е негативен, ще вдигнем още повече нивото на сигурност. Лицата, които напускат своите домове, трябва да декларират своята собствена отговорност“, посочи здравният министър.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов допълни, че призивът към гражданите е да спазват стриктно разпоредбите и да си подготвят документите, за да преминават бързо на пунктовете. Той констатира, че голяма част от населението се съобразява с мерките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във