Параграф22 Daily

§22 Новини

Работилница за преработка на контрабанден тютюн е разкрита в Пловдив

Специализирана полицейска операция за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол бе проведена вчера от служители на Шесто РУ в Пловдив.  В стопански двор в Източна промишлена зона са задържани петима души докато товарят в лек автомобил чували с наситнен тютюн. Установена е самоличността на извършителите – четирима криминално проявени  и осъждани мъже и техен непълнолетен помощник. При последвалите процесуални и следствени действия е изяснено, че контрабандната стока в автомобила е 140 килограма.

Още 90 килограма от нея, разпределени в еднокилограмови разфасовки, са открити в различни помещения в имота. Допълнително при претърсването са установени и 16 бали с тютюневи листа с общо количество 480 килограма, както и електрическа машина за рязането им. Конфискувани са и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност от групата.

С полицейска заповед извършителите са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 234 от НК, материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във