Параграф22 Daily

§22 Новини

Радан Кънев: Ако няма воля да се спрат кражбите, нямаме място в управлението

"Реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на 6 месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента", заяви днес лидерът на ДСБ Радан Кънев на пресконференция в Шумен.

Според него сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите. "Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно -спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ. Благодаря на премиера, който въпреки съпротивата на неговите хора, потвърди подкрепата си за реформата. Това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева", каза Кънев.

"Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там. Виждам много ясна воля на премиера за промяна", завърши Радан Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във