Параграф22 Weekly

§22 Новини

Радан Кънев ще съди Бареков за клевета

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще съди Николай Бареков заради твърдението, че Реформаторският блок е финансиран от турското правителство. След участие на Кънев в сутрешния блок на bTV председателят на "България без цензура" написа в блога си: "Днес едно нелепо лице, представящо се за политик, се опита да внуши в най-гледаната телевизия, че Бареков и Каракачанов са запалили етническата черга с протеста пред джамията в Пловдив. Известният в обществото като Рамадан Кунев (Радан Кънев) забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство и с посредничеството на проислямския екстремист Касим Дал".


Една от формациите в Реформаторския блок е Народна партия "Свобода и достойнство", чийто член е Дал. Това вече даде повод и за други коментари за такова незаконно финансиране на десните. Затова неотдавна Кънев се закани, че ще съди всеки, който го твърди. В отговор на Бареков лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок написа в профила си във Фейсбук:


"В свое интервю обявих съмненията си, че ДПС и неговият лидер Ахмед Доган са съпричастни към политическа корупция и нагнетяване на етническо напрежение. Само два часа по-късно последва отговорът - бях атакуван с открити клевети от лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Няма да допусна българската демократична опозиция и нейните стотици хиляди симпатизанти и избиратели да бъдат подлагани на клеветническа кампания".


Той уточни, че след консултация с адвокати е взел решение да заведе дело за клевета срещу Бареков. Според Кънев, предвид постоянната клеветническа кампания срещу РБ и факта, че Бареков вече е осъждан за клевета, решението му не би се повлияло от евентуално извинение."Мястото на клеветниците е извън политиката", категоричен бе лидерът на ДСБ.


Миналата година кметът на Хасково Георги Иванов осъди за клевета Бареков, който тогава все още беше шеф на TV7. Причината беше изявление на журналиста, че той е свързан с редица престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във