Параграф22 Daily

§22 Новини

Райфъла остава в ареста

Пловдивският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение “задържане под стража“, взета по отношение на Атанас Червенков - Райфъла, съобщиха от Съдебната палата. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 9 януари миналата година като подбудител и помагач е запалил лека кола "Мерцедес". Райфъла е извършил палежите заедно с Веселин Загорски, като умишлено е склонил Васил Василев, Бисер Р. и Симеон Г. като извършители да запалят 3 "Мерцедес"-а и една "Шкода Октавия".

Същата група е опитала да причини тежка телесна повреда и опит за убийство на д-р Аргир Гяуров, се казва още в обвинението. Васил Васил пък е обвинен за палеж на автомобил.

Съдът днес намери, че не са налице новопостъпили обстоятелства, за да бъде изменена мярката му за неотклонение. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във