Параграф22 Daily

§22 Новини

Район "Източен" в Пловдив и военното министерство ще изясняват чии са 15 декара земя

Кметът на район „Източен“ в  Пловдив Иван Стоянов ще изпрати писмо до Министерството на отбраната, за да изясни съдбата на имот до бул. „Освобождение“, на който в момента е изградена кучешка площадка. „Теренът, който МО си иска обратно, е с площ около 15 декара и има акт за общинска собственост от 2005 г. От районната администрация сме го предложили за озеленяване. МО иска да се премахне кучешката площадка, защото смятат, че теренът е техен. В петното има възможност да се построят високи до 8 етажа сгради“, обясни пред журналисти районният кмет.

От администрацията на „Източен“ потърсили от МО още информация, но не я получили. Затова още утре кметът на „Източен“ ще изпрати писма до военното ведомство чрез областния управител и пловдивските депутати от ГЕРБ – СДС, за да се изясни спорът. В ОУП вместо територия за озеленяване теренът е записан като смесена мултифункционална зона, посочи още Иван Стоянов.

„Източен“ е пловдивският район с най-малко зелени площи, затова от администрацията предлагат да се увеличи парковата среда и да се облагородят междублокови пространства. Проктирани са около 180 дка смесена мултифункционална зона, като идеята е част от бившите военни казарми, на обща площ 550 дка, да се превърнат в парк и да се свържат с „Лаута“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във