Параграф22 Daily

§22 Новини

Районен съд – Варна осъди рускиня за хулиганство

Наказание "пробация" наложи Районният съд във Варна на пребиваваща постоянно у нас руска гражданка, причинила леки телесни повреди по хулигански подбуди на две ученички, съобщиха от магистратурата във Варна.29-годишната А. Г. в продължение на 6 месеца ще трябва да провежда срещи с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично.


Първият инцидент възникнал на 2 септември миналата година в кв. "Чайка" , на открити стълби между супермаркет и заведение. 16-годишно момиче държало куче на каишка и разговаряло по телефона си, когато било блъснато в гръб от подсъдимата, при което мобилния му телефон паднал на земята. Последвала размяна на реплики, след което подсъдимата наплюла девойката. Виждайки случващото се, две приятелки на момичето се намесили, като се стигнало до спречкване и размяна на удари с чанти. В суматохата подсъдимата успяла да хване 16-годишната тинейджърка в областта на шията и да й нанесе юмручен удар в лицето, което причинило телесно увреждане - разкъсно-контузна рана на устните и кървене. 4 дни по-късно - на 6 септември, в заведение в квартал "Чайка", подсъдимата случайно разпознала двете приятелки на пострадалата, насочила се към тяхната маса и без да е била предизвиквана, съборила едно от момичета на земята и започнала да го блъска и рита. Очевидци опитали да възпрат подсъдимата, но тя последвала момичета навън и ги гонила до двора на Математическа гимназия.


Пострадала при втория инцидент е 17-годишна девойка, която получила кръвонасядане по лицето, обусловило чувство на болка, без разстройство на здравето, окачествено като лека телесна повреда. От деянията не са причинени имуществени вреди.


Наказанието на 29-годишната А. Г. бе наложено след одобрено от съда споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във