Параграф22 Daily

§22 Новини

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за грабежи на мобилни телефони

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Ангел Стефанов, на 19 г. от гр. Пловдив, за отнемане на чужда движима вещ с намерението противозаконно да я присвои чрез употреба на сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 22 ноември 2015 г., към 21 часа, пострадалата В.А. се намирала на автобусна спирка на бул. „Шести септември“ в гр. Пловдив. Към нея се приближили Ангел Стефанов и попитал какъв автобус чака, на което не получил отговор. Малко след това пристигнал автобуса и В.А. се отправила към него. Когато се качвала, Стефанов издърпал силно от ръката й мобилния телефон и избягал. Няколко дни след това оставил апарата в заложна къща и негов познат го закупил оттам за 88 лева.

На 10 декември 2015 г. пострадалата И.П. била със своя приятелка пред автомивка на бул. „Шести септември“ в гр. Пловдив. Двете разговаряли, когато Стефанов се приближил към тях и поискал една цигара. И.П. му дала и докато пушел, той видял, че държи в ръката си мобилен телефон. Издърпал апарата и казал, че си остава за него. И.П. му съобщила, че мобилното устройство не е нейно, но Стефанов я заплашил, че има нож и ако кажела на някой, щял да се върне и да й отреже ръката. После оставил в заложна къща телефона срещу 10 лева. След подаден сигнал в полицията Ангел Стефанов е бил задържан.

Двата мобилни телефона са иззети и върнати на собствениците им, като общата им стойност е 208 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство Стефанов се признал за виновен. Той е в затвора в гр. Пловдив с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във