Параграф22 Daily

§22 Новини

Районната прокуратура в Кюстендил отбелязва значителен ръст в международното правно сътрудничество

Районната прокуратура в Кюстендил отбелязва значителен ръст в международното правно сътрудничество. През миналата година прокуратурата е работила по 364 преписки, характеризиращи се с наличие на международен елемент. Това съобщи административния ръководител на Районната прокуратура в Кюстендил Ивайло Илиев. Той посочи, че са отправени 149 молби и предложения за правна помощ до чуждестранни правни органи, а получените такива молби са били 12.

Илиев уточни, че увеличаването на тези преписки се дължи на упражняването на избирателни права от адресно регистрирани в България чужденци, както и преминаването на бежанци през границата. Той обаче уточни, че от началото на година случаи на опити за нелегално преминаване на границата на територията на Районната прокуратура в Кюстендил не са регистрирани и ситуацията към момента е спокойна.

Решените преписки от Районната прокуратура в Кюстендил за миналата година са 2 952. Увеличили са се образуваните от прокурор досъдебни производства - 979, срещу 744 - за предходната година.

Приключени производства са общо 1 389. От съда са решени 312 наказателни производства, осъдени са били 372 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във