Параграф22 Daily

§22 Новини

Районният прокурор на Добрич встъпи в длъжност за втори мандат

Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев връчи в края на миналата седмица акт за встъпване в длъжност на Петко Тухчиев за неговия втори мандат като административен ръководител на Районната прокуратура в града.

Прокурор Тухчиев има над 21 години юридически стаж в Прокуратурата на Република България. В периода от април 1998 г. до април 1999 г. е „съдебен кандидат“ към Окръжен съд-Варна. След това от януари 2000 г. до юни 2005 г. е следовател в Окръжна следствена служба-Добрич. От юли 2005 г. до април 2006 г. е прокурор в Районната прокуратура в града, а след това е назначен на длъжност заместник-районен прокурор. През март 2015 година е определен за и. ф. административен ръководител на Районна прокуратура-Добрич. След проведен конкурс прокурор Петко Тухчиев заема поста като титуляр през юни 2015 година. След изтичане на първия мандат е преизбран за позицията и с решение на ВСС от 27 януари 2021 година официално встъпва в длъжност административен ръководител на Районна прокуратура-Добрич за втори път.

Прокурор Тухчиев изрази благодарността си към всички свои колеги за добрата работа и висок професионализъм през изминалите години и си пожела запазване на положителната тенденция в резултатността на Районна прокуратура-Добрич, както и нови успехи в дейността на структурата. Той отправи призив „в тази сложна за работа и за живот обстановка, всички да дадат най-доброто от себе си за постигането на общите цели“.

Пред Петко Тухчиев остават приоритетно задачите за оптимизиране на работния процес след окрупняването на Районната прокуратура и подобряване ефективността на работата, прилагане на успешните практики от предходния му мандат и постигане на още по-добри резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във