Параграф22 Daily

§22 Новини

Районният съд - Добрич отмени отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на "ВиК"

Районният съд отмени наложената на изпълнителния директор на "ВиК"- Добрич Т.Г. временна мярка "отстраняване от длъжност", съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Мярката за процесуална принуда бе взета на 4 септември 2019 година по искане на прокуратурата във връзка с водено досъдебно производство, по което изпълнителният директор е бил привлечен като обвиняем. Според прокуратурата Т.Г. в качеството си на изпълнителен директор е изградил съоръжение в района на помпена станция в село Батово за водоползване от река Батовска в нарушение на Закона за водите.

В Районния съд вече се води административно наказателно дело по внесеното постановление от прокуратурата, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност и налагане на административно наказание. На насроченото за 17 февруари заседание са призовани за разпит свидетели.

Съдебният състав, отменил отстраняването от длъжност на изпълнителния директор, смята, че нуждата от взетата мярка е отпаднала и служебното положение на обвиняемия няма да създаде пречки за обективното изясняване на обстоятелствата по делото, посочват от пресцентъра.

Постановеният акт за отмяна на мярката подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Добрич.

Facebook logo
Бъдете с нас и във