Параграф22 Daily

§22 Новини

Рамадан Аталай: Прокуратурата да провери свръхпечалбата на частни фирми при фотоволтаиците

От ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на ток от фотоволтаици, които според тях крият данъци и печалби, като продават на търговци на борсата, съобщи пред БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай. В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата заявени за енергия от възобновяеми източници, няма как това да се случи в тази мрежа, допълни Аталай.

В моя избирателен район - Асеновград, идете на пазара, краставиците вече са на цена от 7 лв. Кой е в състояние да ги купи, попита Аталай в коментар за високите цени на тока и поскъпването на храните.

Той коментира и темата за сезирането на прокуратурата заради фотоволтаиците. По думите му, има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби. Искаме да се види тези свръхпечалби откъде идват, подчерта депутатът от ДПС. Тъй като са частни фирми, поне да няма нарушения в плащането на данъците, допълни той.

Ако от декември 2020 г. предложението на ДПС за въпроса с американските централи беше прието, днес ние щяхме да имаме още една възможност да се подпомогне при внесена криза, допълни Аталай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във