Параграф22 Weekly

§22 Новини

Раниха трима студенти в Пакистан заради Св. Валентин

Най-малко трима студенти са били ранени от камъни и куршуми заради стълкновения в един от университетите на страната, разположен в северния пакистански град Пешавар, съобщи френската информационна агенция AFP. Според представители на местната полиция, сблъсъците са предизвикани заради празнуване от студенти на Деня на свети Валентин.


Студентите от левичарската организация "Федерация на пущунските студенти" празнувала в университетския кампус деня на влюбените, използвайки за целта червени балони и шоколадови торти, когато били атакувани от ядосани представители на ислямистката студентска организация "Ислами Джамаат Тулба", която пък празнувала днес своя "Празник на скромността" като противовес на Деня на всички влюбени.


По време на стълкновенията, двете страни хвърляли камъни едни срещу други и дори стреляли с огнестрелно оръжие, а в няколко стаи на студентското общежитие избухнал пожар.


Представителите на местната полиция заявили, че властта бързо е възстановила реда в кампуса, издирват се организаторите и предводителите на сблъсъка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във