Параграф22 Daily

§22 Новини

Расте разкриваемостта на престъпления в ОДМВР-Варна

Заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Николай Хаджиев присъства на отчет-анализа за дейността на ОД на МВР – Варна за изминалата година. Той даде висока оценка за постигнатите резултати, като обърна внимание на устойчивата тенденция за ръст в разкриваемостта на престъпленията, наложила се през последните пет години.

Добрите резултати, постигнати вследствие на добро разпределение на силите и координация помежду им, са показател за добре свършената работа, подчерта старши комисар Хаджиев. Особено внимание, заместник – директорът на ГДНП обърна на спада в броя регистрирани взломни и домови кражби, както и на снижението на нивата на регистрираните посегателствата над МПС, тъй като именно „битовата престъпност е тази, която се отразява пряко на човешките съдби”.

Отбелязани бяха и положителните данни по отношение на пътната безопасност. На територията на ОД на МВР – Варна са регистрирани по-малко тежки ПТП, ранените са по-малко, броят на загиналите също е по-малък от тези през 2018 г.

Старши комисар Николай Хаджиев поздрави ръководството и състава на Областната дирекция във Варна за постиженията им и по отношение на работата с деца и призова тази посока да бъде запазена.

На годишния отчет – анализ на ОДМВР-Варна присъстваха зам. – кметът на Варна Тодор Иванов, административният ръководител на Апелативна прокуратура Владимир Чавдаров, окръжният прокурор Красимир Конов, прокурор Невена Илиева – ръководител на Районната прокуратура в града, ръководителите на Окръжен и Районен съд – Варна.

Всички те оцениха висока работата на Областната дирекция на МВР и изразиха желание и готовност за продължаване на доброто взаимодействие със структурата.

През 2019 година в ОДМВР-Варна са регистрирани 6265 криминални престъпления. В сравнение с  2018 г. те са с 271 по-малко. Делът на най-масовия вид посегателства – кражбите на имущество, е 53,4%. Регистрираните през 2019 година кражби са 3345.

За 2019 г. общата разкриваемост на криминалните престъпления е 40,2 %, при 39,6 % за 2018 г. Броят на разкритите престъпления е 2516, като през отчетния период са разкрити и 593 криминални престъпления, извършени в минали периоди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във