Параграф22 Weekly

§22 Новини

Разбиха наркобанда Жълтите

Организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София е неутрализирана при операция по кодовото название bdquo;Жълтите, съобщи пресцентърът на МВР. Акцията на служителите на Главна дирекция bdquo;Борба с организираната престъпност (ГДБОП) и колегите им от столичната полиция СДВР е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.


Операцията е реализирана след няколко месеца разследване на сигнал за организирана престъпна група, завзела част от наркопазара в столицата. В хода на оперативните действия от ГДБОП разкрили основния играч в схемата -nbsp; 29-годишният З.С., известен с прякора Голди. За прякото снабдяване на дилърите с наркотици отговарял криминално проявеният М.К. (на 31 г.о), а разпространението на дрогата било поверено на 33-годишната Б.Л., връстника й Л.Н. - Лайзата, Е.Щ.на 26 години - Косата и В.Я. на 26 години, по прякор Пинко. Лидерът и четирима от участниците в нарко-групата са криминално проявени и регистрирани за притежание и разпространение на наркотици. Като депо за складиране и разпределение на наркотиците е използвано жилище в квартал bdquo;Западен парк. При акцията в момент на покупко-продажба на дрога в столичния ж.к. bdquo;Люлин заедно с двама клиенти, са заловени Б.Л. В.Я. и К.К. (на 35 г.), криминално проявен, регистриран за притежание и разпространение на дрога, който също бил привлечен в дилърската схема. Минути по-късно са задържани организаторът и останалите членове на групата.


При претърсвания в жилищата им са намерени и конфискуваниnbsp; хероин и кокаин, както и прибори за разфасоването им. В депото антимафиотите попаднали на голямо количество хероин и амфетамин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във