Параграф22 Daily

§22 Новини

Разбиха наркоплантация със 150 кила канабис

Рекордните 150 кг. канабис откриха униформени в Романското село Караш, научи tribali.info. Акцията е проведена вчера в 10 часа след получена оперативна информация. Служители на районното полицейско управление в Роман са извършили претърсване и изземване в къща, дворно място и прилежащи постройки в село Караш. Имотите са обитавани от Т.Г. от София.

В мазе на къщата е открита работеща инсталация, оборудвана с два трансформатора, захранващи две кварцови лампи и един вентилатор за отглеждане на растения от рода на „конопа“. Намерени са общо 44 саксии с растения, с височина между 20 – 100 см. След последваща проверка в селскостопанска постройка в специално пригодена стая е открита работеща инсталация, оборудвана с един трансформатор, захранващ една кварцова лампа и един вентилатор за отглеждане на растения от рода на „конопа“. Намерени са общо 44 саксии с растения с височина между 20 – 100 см.

В съседна постройка, пригодена за лятна кухня, униформените открили специално пригодена стая, оборудвана с един трансформатор, захранващ една кварцова лампа. При последващ оглед в дворното място на имота, с площ около един декар, са открити засадени в пластмасови контейнери 430 растения от рода на „конопа” с височина между 100 – 350 сантиметра, като общо от всички растения е отделена зелена листна маса с тегло около 150 килограма. При полевия наркотест станало ясно, че растенията са „канабис”.

В селскостопански навес са намерени 17 растения, закачени на саморъчно направени простори, стръкове суха листна маса с общо тегло 2.800 гр., които при извършения полеви наркотест реагирали на „канабис”. Общото количество иззета зелена листна маса от 518 растения е около 150 кг. Общо иззетата суха листна маса от 17 растения е 2.800 грама.

За случая е уведомена районната прокуратура в Мездра и е заведено досъдебно производство по описа на полицията в Роман. Работата на полицията продължава. Лицето е задържано в районното управление в Роман за срок от 24 часа.

Кметицата на селото Радка Герганова заяви, че не е предполагала за отглеждането на наркотичното растение. По думите й на мястото, където е открит канабиса, има буйна растителност, която е пречила да се види какво има по-навътре в двора.

„Мислехме, че дворовете са запустели и никой не се грижи за тях. Много бях учудена, като разбрах за голямото количество канабис, отглеждано там. Къщата с дворното място се намира в центъра на селото и никой не е предполагал, че там може да се гледат наркотици“, каза Герганова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във