Параграф22 Daily

§22 Новини

Разбиха ОПГ, специализирана в кражби на кабели

Полицията е провела разследване, в резултат на което е разкрита организирана престъпна група, специализирана в кражбите на кабели от електропреносната мрежа в цялата страна, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в Сливен. Само на територията на областния град групата е извършила над 50 кражби на стотици метри електропроводници.

Работата по разкриване и задържане на престъпната групата е продължила няколко месеца. Нейната дейност е проследена и установена на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. Групата е извършвала кражбите в продължение на година и половина, предимно на територията на югоизточна България.

Последния удар групата прави на 10 март в района на село Бяла паланка, община Твърдица, където извършва кражба на 3000 метра кабел. Задържани са шестима участници в престъпната група, всички от село Градец, общ.Котел, сред които и главния организатор.

Според събраните данни групата се е ръководела от М.Г.(33г.), криминално проявен и осъждан за престъпления по чл.195 и чл.196 от НК. Други задържани членове са И.Д.(39г.), Л.Г.(33г.), В.П.(22г.), Н.Х.(37г.), криминално проявени за кражби и И.Х.(34г.), който е без криминални регистрации.

В хода на активните действия по разследването, проведени под надзора на прокуратурата са събрани множество доказателства за извършваната от групата престъпна дейност.

Сливенският окръжен съд е наложил мярка за неотклонение на тартора на групата М.Г. и на още двама участници- И.Д. и Н.Х. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на шестимата продължава.

Днес задържаните с постоянна мярка са конвоирани до Ямбол за извършване на процесуално-следвани действия с тях за документиране на престъпната дейност, извършвана от групата на тяхна територия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във