Параграф22 Daily

§22 Новини

Разбиха схема за фалшиви сертификати в Габрово

Районна прокуратура-Габрово образува досъдебно производство за това, че през периода м.септември 2021 г. - м.октомври 2021 г. в гр. Габрово, лекар от медицински център в града е снабдявал различни лица с лъжливи удостоверения за състоянието на здравето им, като не е действал като длъжностно лице – престъпление по чл.312, ал.1 от НК.

По сигнал на гражданин е извършена проверка и е придобита информация, че на различни лица от цялата страна са издавани сертификати за поставени в медицинския център ваксини срещу COVID-19, докато практически такава ваксинация не им е била извършена. Към момента информацията сочи, че са издадени сертификати за еднодозова ваксина.

Установени са случаи на лица, които по времето, когато би трябвало да им е поставена ваксината, не са били в РБългария, както и такива, за които има данни, че не са били в гр. Габрово. След дадено от Районен съд-Габрово разрешение  е пристъпено към претърсване и изземване.

Работата по случая продължава под наблюдението на РП-Габрово. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във