Параграф22 Daily

§22 Новини

Разбита е наркооранжерия край Велико Търново

Разкрита е оранжерия за засяване и отглеждане на марихуана в село Вардим, област Велико Търново. В нея са открити и иззети 82 броя растения от коноп, отглеждани в саксии. Оранжерията е била оборудвана с отопление, вентилация, инсталация за филтриране на водата и за напояване. Намерени са препарати за наторяване на почвата и около 100 грама изсушена марихуана.

Задържани са И.К. - на 58 години, и Я.К. - на 62 години. На територията на гр. Русе са задържани още три лица, които имат връзка с разпространението на марихуаната - К.К., на 48 години, Ц.М. - на 41 години, и С. Г. - на 40 години, от гр. Русе.

При проведени претърсвания в обитаваните от тях жилища в с. Вардим и в Русе са намерени и иззети различни количества изсушена марихуана, метамфетамин, амфетамин, прекурсори за производство на синтетични наркотици, стъклени колби, гриндери за натрошаване на марихуана, лули за пушене и боеприпаси за оръжие. Протоколите от извършените следствени действия са одобрени от съдия от Окръжен съд - Русе. Задържаните от полицията лица са привлечени като обвиняеми за престъпления по НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ в Окръжен съд-Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във