Параграф22 Daily

§22 Новини

Раздават писмата за събаряне на незаконните къщи в Горно Езерово

До две седмици започва премахването на 50 незаконни постройки в бургаския квартал Горно Езерово. Днес ще бъдат връчени уведомителните  писма, с които на настанените  ще се даде 15-дневен срок да премахнат постройките сами. Ако след изтичането му те са още там, Общината ще влезе в квартала със своя техника, предупредиха от администрацията, цитирани от Радио-Бургас.

Незаконните постройки се намират в периферията на квартала на самия бряг на езерото Вая. Заради липсата на всякакви хигиенни условия оттам могат да тръгнат най-различни болести и да пламне целият град, опасяват се от общината. Установено е, че обитателите им имат регистрация в Горно Езерово, но на други адреси. Това означава, че след събарянето има къде да се приберат и няма да останат на улицата.

Какво предстои оттук нататък  обясни Иванка Георгиева, старши експерт на квартала:

„Срокът, който е упоменат в писмата е седемдневен срок за доброволно премахване. Така че след това ще бъдат съставени констативни протоколи и ще бъдат премахвани принудително незаконните постройки. Тези постройки са извън регулация, едноетажни и еднофамилни, с размери средно 25-30 кв. м., тухлени, без знае какви основи, без плочи. Нямат вода и канализация и това е една от причините за премахването им.“

Все пак ние не искаме да създаваме напрежение и ще им дадем достатъчно отсрочка, допълни Георгиева

Facebook logo
Бъдете с нас и във