Параграф22 Weekly

§22 Новини

Разкриха 15 кг псевдоефедрин на ГКПП-Дунав мост

Съвместен екип от служители на ГД "Гранична полиция" и Агенция "Митници" разкри 15 кг псевдоефедрин, укрит в български автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Автомобилът бил спрян на ГКПП-Дунав мост на излизане от страната. Последвал оглед с мобилен рентген и щателна митническа проверка, при която били открити скритите в колата голямо количество таблетки. При полевия наркотест веществото в таблетките реагирало на псевдоефедрин - прекурсор за производството на метаамфетамин. Общото количество на задържания наркотик възлиза на 15 килограма.


По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница. Работата по него продължава. На заподозрения извършител на престъплението ще бъде поискана най-тежката мярка - задържане под стража.


През последните дни това е втори случай на задържан на ГКПП - Дунав мост псевдоефедрин. На 6 февруари, при съвместна операция на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Стара Загора, Агенция "Митници" и гранични полицаи там беше предотвратен опит за трафик на 10,5 кг от същия прекурсор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във