Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха две наркооранжерии в Плевенско

Разкриха две наркооранжерии в Плевенско, съобщиха от МВР. При специализирана полицейска операция на служители на сектор БОП, съвместно с полицаи от Първо РУ в Плевен и ПУ-Славяново, в село Коиловци е задържан мъж. При последвалите процесуално-следствени действия в имота му са установени 135 растения марихуана в различен стадий на растеж, около 100 г вакуумирана суха тревиста маса и везна.

Наркотичните растения били разположени в три съоръжения от вида „гроубокс“, оборудвани с техника, необходима за отглеждането им. В прилежащи постройки в имота са намерени и множество празни саксии, почва, центрофуга за отделяне на листна маса, препарати и други, свързани с отглеждането на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление мярката на задържания е удължена до 72 часа, а впоследствие му е наложен „домашен арест“.

Специализирани полицейски действия са били проведени и в село Бреница. В операцията съдействие на спецполицаите от сектор БОП оказали служители на сектор „Криминална престъпност“ към ОД на МВР и на Районно управление-Кнежа.

На адрес в селото бил задържан криминално проявен и осъждан мъж, за когото имало данни, че отглежда растения от рода на конопа. В хода на процесуално-следствени действия е открито добре камуфлирано помещение, около 15 кв. м под земята, вкопано в стопанска пристройка за отглеждане на животни, оборудвано с техника необходима за отглеждане на марихуана.Оттам са иззети 28 наркотични растения в различен стадий на растеж и около 9 кг суха тревиста маса - съцветия. Намерени са и множество саксии, почва, центрофуга за отделяне на листна маса, препарати и други, свързани с отглеждането на марихуана, както и осветителни тела и добре изградена вентилация.

Криминално проявеният мъж първоначално е задържан за срок до 24 часа, удължена с постановление на прокурор до 72 часа, а с решение на съда му е наложена мярка за постоянен арест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във