Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха големия грабеж на злато за 180 бона в Монтана

След почти година и половина дирене полицията в Монтана е разкрила двамата мъже, които през юни миналата година обраха посред бял ден като на кино златарски магазин в самия център на града. 42-годишният Христо Г. и 28-годишният Димитър С. са от София, съобщава "Трибали". И двамата мъже са с дебели криминални досиета, а по-младият в момента излежава присъда в централния софийски затвор. Христо пък е задържан вчера в ареста в Монтана.

На 22 юни миналата година двамата нахлули въоръжени и маскирани по обяд в търговския център „Аско Деница”. Стигнали до магазините за бижута през вътрешна врата на сградата. Бандитите заповядали на всички да легнат на земята, счупили стъклата на щанда и задигнали неизвестно тогава количество златни и сребърни накити, после изчезнали. Още след обира полицията знаеше, че са се измъкнали с „Фолксваген Голф“. Дни наред целия район беше заварден от цивилни и униформени полицаи, но от обирджиите нямаше и следа.

В хода на разследването става ясно, че общото количество на отнетите скъпи ювелирни изделия е към 4.3 килограма, на стойност над 180 000 лева.

От пресслужбата на полицията съобщиха, че окръжният прокурор Нина Ангелова и директора на областната полиция Иван Георгиев ще дадат повече подробности за бандитите и за случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във