Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха грабеж в бензиностанция в Тополовград

Полицаи от управлението в Тополовград и колегите им от ОДМВР Хасково задържаха  33 –годишен извършител на грабеж. Криминалистите започнали работа по случая на 12 март след сигнал за нахлул в бензиностанция маскиран мъж, докато служителката отчитала дневния оборот. По нейни данни, той опрял пистолет в главата й и взел парите – над 1500 лева. След като завързал ръцете й, задигнал мобилния й телефон и 5 кутии цигари,  и избягал. Минути след като успяла да се освободи, служителката се обадила за помощ и дала описание на извършителя пред отзовалия се на сигнала полицейския екип.

В хода на работата по случая е осъществена координация между служители на ГДНП, ОДМВР-Хасково и ОДМВР-Велико Търново и под ръководството на наблюдаващия прокурор, вчера в късния следобед заподозреният за грабежа бил задържан в района на с. Патреш, област Велико Търново. Пред разследващите той признал за грабежа и разказал подробно за действията си. Като мотив посочил, че имал да изплаща кредит от предишен период.

В хода на процесуално-следствените действия е намерен и пистолетът, който се оказал бутафорен, но на вид истински.

Под наблюдението и ръководството на наблюдаващия прокурор спрямо извършителя е повдигнато обвинение по смисъла на чл.198, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Днес с постановление на прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Продължава работата за изясняване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във