Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха и задържаха извършители на грабеж

Оперативните действия по случая започнали малко преди полунощ на 14 март, когато в РУ -Пирдоп постъпил сигнал за ограбена 44-годишна жена в Златица - към 23.30 часа, прибирайки се от работа, потърпевшата била нападната от двама маскирани, които насила отнели раницата й с два мобилни телефона, таблет и около 4500 лева и 300 евро. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК под наблюдението на Районна прокуратура - Пирдоп.

В резултат на предприетите активни действия по разследването, в които се включили служители на полицейския участък в Златица и криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Пирдоп, са установени и задържани извършителите на престъпното деяние. Двамата - 24-годишен, адресно регистриран в с. Каменица, и 22-годишен, адресно регистриран в София, направили пълни самопризнания пред разследващите, като при задържането им у тях била намерена част от откраднатата парична сума. При извършения обход на района, в посоката на оттеглянето им, в близост до пункт за изкупуване на метални отпадъци в града, полицейските служители открили изхвърлени вещи, както и още една част от парите, предмет на грабежа.

В хода на процесуално-следствените действия е извършен обиск в жилище в Златица, обитавано под наем от 24-годишния. Намерена е и трета част от отнетата сума, патрон за карабина и топче растителна маса с тегло около 2 грама, реагиращо на марихуана. При претърсване на таванското помещение на къщата е открита и раница, съдържаща вакуумиран плик с около 300 грама суха растителна маса.

След доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура - Пирдоп, вчера двамата извършители са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление и им е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във