Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха модерно оборудвана оранжерия за канабис

Полицията разкри модерно оборудвана оранжерия за канабис. Проведената операция е била утвърдена от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. Тя бе проведена на 7 и 8 юни в областите Пловдив, Русе и Хасково. Действията на криминалистите са координирани от ГДНП и са осъществени под надзора на прокуратурата.

В хода на операцията на територията на Русе е установено помещение за отглеждане на растения от рода на конопа, съоръжена с високотехнологично оборудване. В момент на полагане на грижи за растенията е задържан мъж от Тополовград. От помещението са иззети  620 растения с височина над 150 см и везни. Процесуално-следствените действия са продължили и в жилище в Русе, обитавано от мъжа, където са открити малко количество амфетамин на прах и марихуана, а на адреса му в Тополовград са установени и иззети половин килограм суха тревиста маса, реагирала на канабис при извършения полеви тест, както и везна.

В рамките на операцията, на територията на Тополовград, е установен и друг местен жител, съпричастен към случая. От дома му е иззет още половин килограм канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжете са задържани, с прокурорско постановление са им повдигнати  обвинения по НК.

Работата по разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във