Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха наркооранжерия за марихуана и задържаха мъж, изготвящ и разпространяващ неистински банкноти

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов,  районният прокурор Невена Илиева и директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов съобщиха за разкрита наркооранжерия, както и задържано лице, което се занимава с изготвяне и разпространение на неистински банкноти от 100, 50 и 20 лева. Операцията е проведена на територията на Четвърто РУ на МВР, като са били изградени КПП-та в селата Пчелник, Венелин и Садово. Тя е част от поредицата специализирани операции против битовата престъпност и престъпленията в транспорта, които бяха разпоредени от главния прокурор Иван Гешев, заяви Красимир Конов.

В Наркооранжерията, разположена във Варна, са намерени 60 растения от рода на конопа, техника за тяхното отглеждане, торове, лампи и др. Извършителят на престъплението по член 354а от НК е 34-годишният Мартин К., който е задържан, информира старши комисар Пашов.

Установен е гараж, в който са изготвяни неистински банкноти, които са били разпространявани на територията на градовете Варна, Шумен и Добрич. Като съпричастен към престъпната дейност е установен и задържан 36-годишният Любомир Я., който предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност. При претърсването са намерени хартия, бои, фолио и изрезки от изготвянето на фалшивите банкноти, както и газов пистолет и патрони. Срещу бащата на Любомир, който също е криминално проявен, ще бъде повдигнато обвинение за закана срещу орган на властта при изпълнение на службата му от Районната прокуратура във Варна.

Издирени са две лица с повече от две висящи досъдебни производства. Освен тях е задържан и криминално проявен мъж, който се издирва от германските власти за престъпления против собствеността. Проверени са адресите на 181 лица, поставени под карантина, издирен е един автомобил.

Образувани са две досъдебни и две бързи производства.

Окръжният прокурор Красимир Конов и директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов бяха категорични, че това е начинът за противодействие на битовата престъпност, както и за респектиране на лицата, които влияят на оперативната обстановка в региона.

Съвместните действия на прокуратура и МВР ще продължат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във