Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха нелегален пункт за цветни метали с 26 чувала медни парчета

Нелегален пункт за изкупуване на черни и цветни метали беше разкрит при специализирана полицейска операция, съобщи Информационна агенция "Черно море". Разследващите разполагали с предварителна информация, че в пункта за вторични суровини на ул. "Република“ във Варна се върти незаконна търговия с метали.

Проверяващите изненадали собственика на склада още около 10,30 часа сутринта. 44-годишният мъж така и не успял да представи документи за откритите в двора 26 огромни чувала, натъпкани с различни метали, както и за голям пластмасов контейнер, пълен с жълт метал, за който се предполага, че е мед. Всичко открито и конфискувано ще бъде подложено на експертиза, за да се установи видът на металите и да се определи реалната им стойност. По случая е образувано досъдебно производство.

Публична тайна е, че на подобни места се изкупуват крадени метали на по-ниска цена. Но пък прекупвачите нямат претенции за документи. На подобно място преди години бяха открити части от два паметника, разфасовани в Морската градина.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във